İnternette en çok aranan kelimeler

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Türkler İnternette Ne Arar?

Google Arama Motorunu Kullanarak Yıl Boyunca En Çok Neleri Arattığımız Ortaya Çıktı.

Google her yıl sonunda global olarak ve ülkeler bazında en çok aranan kelimeleri bir rapor halinde kullanıcılarına sunar. Zeitgeist adı verilen bu raporlarda toplumun gündemini meşgul eden ve hakkında en çok bilgi alınmak istenen kişi ve olayları görmek mümkündür.

Bu yıl Türkiye için de bir hazırlayan Google’a göre Türkiye’den yapılan aramalarda ilk 10 sıra aşağıdaki şekilde oluşmuş;

Yükselen Aramalar:
1.chatroulette, 2.mebbis, 3.key ödemeleri sorgulama, 4.markafoni, 5.izlesene müzik, 6.facebook giriş, 7.twitter, 8.hotmail.com.tr, 9.veli bilgilendirme sistemi, 10.türkçe ingilizce çeviri

En Çok Arananlar:
1.facebook, 2.mynet, 3.hürriyet, 4.milliyet, 5.oyun, 6.sahibinden, 7.video, 8.youtube, 9.araba, 10.e okul

En Hızlı Araması Yükselen Ünlüler:
1.justin bieber, 2.quaresma, 3.robinho, 4.deniz baykal, 5.soner sarıkabadayı, 6.yıldız usmanova, 7.david guetta, 8.john cena, 9.tarkan, 10.mustafa ceceli

Nedir?
1.hazan nedir, 2.aşk nedir, 3.bilgisayar nedir, 4.teknoloji nedir, 5.bilim nedir, 6.sanat nedir, 7.twitter nedir, 8.cumhuriyet nedir, 9.deprem nedir, 10.iletişim nedir

Bu Sene Daha Çok Dinlemek istiyorum:
1.soner sarıkabadayı, 2.tarkan, 3.demet akalın, 4.mustafa ceceli, 5.emre aydın, 6.ismail yk, 7.ferhat göçer

Araması Yükselen TV Dizileri:
1.spartacus, 2.aşk ve ceza, 3.gönülçelen, 4.sakarya fırat, 5.çocuklar duymasın, 6.muhteşem kraliçe, 7.ezel, 8.unutulmaz, 9.geniş aile, 10.kavak yelleri

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

İran’daki bilgisayarlar tehdit altında

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Stuxnet virüsünün, sanayi tesislerinin bilgisayar sistemlerine yönelik saldırıları sürüyor. Resmi İRNA ajansının haberine göre, İran’da devlete bağlı bilgisayar teknolojileri şirketinin başkan yardımcısı Hamid Alipur, siber saldırıların sürdüğünü ve ülkede şimdiye kadar 30 bin bilgisayarı etkileyen Stuxnet virüsünün yeni biçimlerde yayılmaya devam ettiğini belirterek, “Virüsün gelişimini gözlemliyor ve kontrol ediyoruz. İki ayda ortadan kaldırmayı planlıyorduk ama istikrarlı değil ve temizlik operasyonu başlattığımızdan beri üç yeni biçimi ortaya çıktı” dedi.

Alipur, bu sektörde çalışan personelin bilgisayarlarının internete bağlanmasalar bile etkilenebildiğini belirtti.

İranlı yetkili, bu virüsü üretmek için büyük yatırım yapıldığını savunarak, virüsün kapasitesi incelendiğinde bunun normal bir bilgisayar tarafından üretilmediğini, bir dizi örgüt ve ülke tarafından düzenlendiğini anladıklarını söyledi.

Haziranda ortaya çıkan Stuxnet virüsünün, petrol ve doğalgaz boru hatları, petrol platformları, elektrik santralleri ve diğer sanayi kuruluşlarını kontrol etmekte kullanılan Alman Siemens şirketinin programını hedeflediği kaydediliyor.

Bunu “bilişim yoluyla sabotaj” olarak niteleyen İranlı uzmanlar, virüsün etkilediği kuruluşlarda fiziki tahribata yol açmak için bazı faaliyetlerin yönetimini değiştirdiğine işaret etti.

Uzmanlar, özellikle İran’da etkili olan Stuxnet virüsünün, Hindistan, Endonezya ve Pakistan’da bilgisayarlara bulaştığını ifade ediyor.

Bazı batılı uzmanlar, virüsün yakında hizmete girecek Buşehr nükleer santralini hedeflemiş olabileceğini belirtirken, İranlı yetkililer, Buşehr’in etkilendiği haberlerini yalanladılar.

Kaynak: www.Haberturk.com

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Genç nesil 4 yılda bir iş değiştiriyor

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Genç nesil 4 yılda bir iş değiştiriyor. Ekonomi, sosyal hayat ve kültürdeki değişim, çalışma hayatını da yeniden şekillendiriyor. Önceki nesle göre daha dinamik bir hayat süren gençler, anne ve babalarına kıyasla 6 kat daha fazla iş değiştiriyor.

Dünyanın en önemli insan kaynakları şirketlerinden Monster’ın yaptığı bir araştırma, gençlerin sürekli kariyer peşinde koştuğunu ortaya koyuyor. Zaman’ın haberine göre, araştırmaya göre eski nesil, girdiği bir işte ortalama 20-25 yıl çalışıyordu. Genç nesil ise artık yaklaşık 4 yılda bir iş değiştiriyor. Araştırmayı İstanbul’da büyük ölçekli şirketlerin insan kaynakları müdürlerine yaptığı sunumda açıklayan Monster’ın bilgi yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Finding Keepers kitabının yazarı Dr. Jesse Harriot, “Artık ‘Y jenerasyonu’ (1981 sonrasında doğan kuşak) ile karşı karşıyayız. Şu an Batı ülkelerinde daha iyi hissedilen bu genç nesil, şirketleri yeniden yapılanmaya itecek. Daha nezih, renkli çalışma ortamları ortaya çıkacak.” dedi.
Harriot, 1955’te 25 yıl olan ortalama çalışma süresinin günümüzde 4 yıla inmesinde, Google, Facebook ve YouTube gibi kısa sürede büyüyen ve personeli için rahat çalışma ortamları sunan şirketlerin etkili olduğunu ifade etti. Genç neslin Türkiye’de de kısa süre içerisinde etkisini göstereceğine dikkat çeken Jesse Harriot, özellikle mobilya, eğlence ve spor aletleri üreticileri için ciddi pazar oluşacağı müjdesini verdi. Monster Avrupa Gelişen Pazarlar Bölge Direktörü Güray Mert ise, “Artık gençler çalışmaktan heyecan duyacağı şirketlere ulaşmak istiyor. Çevresini de ona ulaşmak için kullanıyor. Teknoloji de gençlerin bu düşüncesine kolaylık sağlıyor.” değerlendirmesini yaptı. Google, BBC, Shell, IBM, Intel, Philips, British Airways, Walt Disney, HSBC ve Le Monde’nin merkez yerleşkelerini tasarlayan uluslararası mimarlık, tasarım ve danışmanlık şirketi DEGW’nun önceki ay İstanbul Levent’te Türkiye ofisini açması da Türkiye’nin ergonomik çalışma ortamı potansiyelini ortaya koyuyor. Şirket önceki hafta bir toplantı düzenleyerek firmaların artık çalışanını kaçırmamak için en güzel ortamı sunması gerektiğini aktarmıştı.

Monster’ın Türkiye’deki Y jenerasyonu ile ilgili 10 bini aşkın genç üzerinde yaptığı araştırmadan da ilginç sonuçlar çıktı. Buna göre gençlerin yüzde 69’u aktif olarak yeni bir iş arıyor. Haftada en az 8 saatlerini iş arayarak geçiriyorlar. Yüzde 80’i son 3 ayda online kariyer sitelerine CV bırakırken, çoğunluğu online sosyal ağları da artık iş aramak için kullanıyor. Yüzde 89’u iş seçiminde maaş ve kariyer gelişim imkânlarına önem veriyor.

TÜRKİYE’DE GENÇLERİN PROFİLİ

  • Gençlerin yüzde 50’sinden fazlası bir web kamerasına sahip.
  • Her beş gençten biri YouTube’a günde birkaç kez giriyor.
  • Yüzde 97’si mobil telefon kullanıyor.
  • Yaklaşık yüzde 40’ı bir finansal danışmanla video aracılığıyla görüşmeye sıcak bakıyor.
  • Önceki nesle göre finansal konularda blog ya da forumlarda dört kat daha fazla görüş belirtiyor.
  • Yüzde 40’ı web tabanlı kişisel finansal yönetim (PFM) araçları kullanıyor.

Kaynak: www.haberturk.com

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail