Turizm’de İnsana Ne Zaman Değer Vereceğiz?

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Son günlerde Turizm Sektöründeki en büyük sorun kalifiye personel bulunamaması.

Bunun sebebi de yanlış insan kaynakları politikası, personele değer verilmemesi, kötü çalışma koşulları ve elbette ki düşük ücretler.

Diğer bir sebep de Pandemi döneminde kapanan otellerin personeline hiç değer vermemesi sebebiyle kalifiye çalışanlar farklı sektörlere yönelmiştir.

 * * *

26 Mayıs’ta Raffles Hotel’de Hotel Linkage Zirvesi gerçekleşti.

Zirvedeki en etkili konuşmalardan birisi de Four Seasons Hotels Bosphorus ve Sultanahmet Genel Müdürü Tarek Mourad’ın konuşmasıydı.

Tarek Mourad “İnsana Yatırım Yapın” dedi.

Misafirleri memnun etmek ve en iyi hizmeti sunabilmek için insana yatırım yapılması gerektiğini, teknolojiyle misafirlere daha hızlı hizmet verilebileceğini anlattı.

Pandemi döneminde dahi gelirlerde rekorlar kırdıklarını, bunu personel ve hizmet kalitesiyle başardıklarını belirtti.

Tarek Mourad, 40 yıldır sektörde değişen bir şey olmadığını, yeni bir şey olmadığını söyledi. “Misafir aynı, beklentileri aynı, sadece yeni yöntemler ve teknolojilerle çalışanların işlerini kolaylaştırıp hizmetlerin en hızlı şekilde misafire ulaştırılmasını sağlıyoruz.” dedi.

 * * *

Diğer yandan, Turizm Güncel’e verdiği demeçte, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “10 bin lira maaşla otelde çalışacak personel bulamıyoruz” diyor. “Yurt dışından gelen elemanların çalışması işini kolaylaştırmamız lazım” diyor.  “En iyisi, personel sıkıntısının olmadığı Uzakdoğu ülkelerinde bu işi yapmak” diye de ekliyor. Yazıyı buradan okuyabilirsiniz:

https://www.turizmguncel.com/haber/yakup-demir-10-bin-lira-maasla-otelde-calisacak-personel-bulamiyoruz

* * *

Tarık Mourad’ın ve Yakup Demir’in demeçlerinin arasındaki farkı okuyucuların değerlendirmesine bırakıyorum.

 * * *

Bazı oteller sürekli olarak personel arıyor.

Bu otellerdeki insan kaynakları fonksiyonları sadece personel ve özlük işlerinden ibaret.

İlan yayınlama, işe giriş çıkış işlemleri, maaş ödemeleri, bordro imzalatma, puantaj vb. işlemler de genelde muhasebe finans personelince yapılıyor.

Sürekli personel arayan oteller insan kaynağına değer vermeyi bilmediği gibi meselenin sadece ücretle ilgili olduğunu sanıyor.

Aslında söylemedikleri şey çoğu personeli asgari ücret veya “bir tık üzeri” diye tanımladıkları ücretlerle çalıştırıyorlar.

Haftanın 6/7 günü 9 saat + fazla mesaiyle, kötü konaklama şartlarında kalacak, dil bilen, üniversite mezunu ve deneyimli personel arıyorlar.

Ama ücret asgari ücret veya bir tık üzeri !

10 – 15 bin liraya çalışacak genel müdür veya satış müdürü, hatta mümkünse her iki görevi de birden yürütebilecek personel arıyorlar.

 * * *

Four Seasons Bosphorus ve Sultanahmet gibi otellerse eleman aramıyor, aynı pozisyon için sık sık ilan vermiyor.

En iyi, en nitelikli çalışanları doğal olarak kendisine çekiyor bu tip oteller.

Peki Neden Sizce?

Bu tip otellerde insana verilen değer, insan kaynaklarıyla ilgili departmanlarla zaten aşikar. 

Departman adı olarak “İnsan Kaynakları” yerine “İnsan ve Kültür” kelimelerini kullanıyorlar.

Direktörlük seviyesindeki People & Culture Departmanında, Recruitment, Training & Development, Talent Acquisition gibi bölümler bulunuyor bu otellerde.

Doğal olarak işgücü devir oranları çok düşük. 10 yıllarca çalışıyor personel.

Misafirlerin ödedikleri ücretler ve memnuniyetleri de üst düzeyde.

* * *

Bir otel için insan kaynağı en önemli değerlerden biridir.

İyi bir lider, otel personelini mutlu ederse onların da misafirleri memnun edeceğini çok iyi bilir.

Sürekli personel aramak yerine, en iyi çalışanlar tarafından tercih edilen bir işveren olmak istiyorsanız değişime hemen başlayın.

  1. Otel çalışanlarını memnun etmek en büyük önceliğiniz olsun. İyi liderler çalışanlarla ilgilenir, çalışanlar da müşterilerle…. Çalışanlarınızı neyin motive ettiğini ve strese soktuğunu bilin ve aksiyonlarınızı buna göre alın. Çalışan memnuniyeti, bir otelin pazardaki itibarını doğrudan etkiler ve en iyi yetenekleri size çeker.
  2. Çalışanlarınızı can kulağıyla dinleyin. Tüm fikirlere açık olun. Onların bireysel sorunlarını, fikir ve önerilerini dinlemek için zaman ayırın. Hiçbir işiniz bundan daha önemli ve öncelikli değil. Dinlenmek duyulmak önemsenmek çalışan sadakatinde en önemli motivasyon kaynağıdır.
  3. Çalışanlarınızı şirketin durumu hedefleri ve başarıları konusunda açıkça bilgilendirin. Endişelenmelerine sebep olacak gri noktalar bırakmayın. Ekonomik Kriz dönemlerinde hiç bilgi paylaşmazsanız en kötüsünü düşüneceklerdir. Motivasyonlarını kaybedecekler ve bu da müşteri memnuniyetine olumsuz olarak yansıyacaktır.
  4. Arkadaşça bir çalışma ortamı yaratın. Negatif elektriğe dedikoduya müsaade etmeyin.
  5. Nitelikli personellerinize niteliksiz muamelesi yapmayın. Ücretleri diğer otellere göre değil adayın niteliklerine ve yaptığı işe göre belirleyin.
  6. Başarıyı takdir edin. Takdir edilmek ve saygı görmek hepimizin ihtiyacı ve motivasyon kaynağıdır.
  7. Ödüllendirme sisteminiz olsun. Ödüllendirmede parayla satın alınamayacak şeyler üzerine odaklanmanız çok daha büyük değerler yaratabilir. Önemli günlerde hatırlanmak ve küçük hediyeler organize etmek parasal ödüllerden daha anlamlıdır.
  8. Niteliksiz personeller için okul olun. Hiç iş deneyimi olmayanlara da fırsat verin. Onları eğitmek için zaman ve kaynak ayırın.
  9. Paylaşımcı olun. Otelin başarısı için çalışanlarınızı maddi ve manevi olarak ödüllendirin. Nasılsa bahşiş alıyorlar demeyin.
  10. Adil olun. Terfi ve zamlarda personelinize adil olun. Performans değerlendirmeyi sadece size karşı olan tavırlarına göre değil 360 derece değerlendirmelere dayanarak objektif değerlendirin.
  11. Kriz dönemlerinde maaşları tekrar gözden geçirin. Enflasyon karşısında alım gücü eriyen maaşlar için devletin asgari ücrete zam yapmasını beklemeyin. Otelin gelir artışına ve döviz kuruna göre yeniden değerlendirmeler yapın.
  12. Eğitime yatırım yapın. Personelinize eğitimler aldırın. Kişisel gelişimi destekleyin. İşlerini daha iyi yapmalarını sağlamanın yanında çalışanların otelinize bağlılığı da artacaktır.
  13. Kariyer yollarını açık tutun. Otelde yükseleceğini bilmek aynı zamanda daha iyi ücret alabileceği anlamına gelir. Herkesi motive eden şeyler farklıdır. Ama bu madde birden fazla ihtiyacı karşıladığı için çalışanların kariyer yollarının açık olduğunu belirtmelisiniz. Çalışanlar otelinizde terfi alabileceğini bilirlerse motivasyonları mutlaka artacaktır.

Demirhan Doruk Aktoprak

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

VOLVO’DAN ÇALIŞANLARINA 24 HAFTA ÜCRETLİ EBEVEYN İZNİ

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

“ZAMANI GELDİ!”

“ZAMANI GELDİ!” başlıklı kampanya diğer işverenlere de hitap ediyor. Çalışanlarınıza değer vermenin zamanı geldi.

Enflasyonist ortamda çalışanlarınızı ezdirmeyin ücretlerinizi asgari ücrete göre değil reel rakamlara göre belirleyin.

Çalışan sadakati için, kurum kültürü oluşturabilmek için, çalışma şartlarınızı iyileştirin.

Daha çok kazanmak ve sürdürülebilir büyüme için bunu yapmanız şart.

#employeeretention #employeesatisfaction #employeeengagement #humanresources #hr #corporateculture #corporatevalues #çalışanbağlılığı #sadakat #employeeturnover #işgücüdeviroranı #sürdürülebilir #büyüme #kurumsalkültür

******* AŞAĞIDAKİ İFADELER VOLVO’NUN “ZAMANI GELDİ” KAMPANYASINDAN ALINTIDIR *******

Aile bağlarını güçlendirmek, Volvo Cars’ı şirket olarak daha da güçlendirecek.

Tüm ofislerimizde, cinsiyet ayrımı gözetmeden taşıyıcı anneler ve evlat edinen aileler dahil olmak üzere, anne ve baba olan çalışanlarımıza 24 haftalık ücretli ebeveyn izni sunuyoruz. Böylece yaşamlarındaki en değerli varlıklara zaman ayırabilecekler.

Çocuklara faydaları

Araştırmalar, ücretli ebeveyn izninin çocukların sağlığı üzerinde kalıcı olumlu etkileri olduğunu gösteriyor.

“Ücretli ebeveyn izninin, fiziksel sağlık ve mutluluk gibi faydalarla anne ve bebek sağlığını iyileştirdiğine inanıyorum. Bir ebeveyne bundan daha büyük bir hediye veremezsiniz.”

Isabelle Chatila – Bayi Geliştirme Yöneticisi, Volvo Car Avustralya

Ebeveynlere faydaları

Herkese ebeveyn izni sunulduğunda cinsiyet farkının azalacağına ve başta kadınlar olmak üzere tüm ebeveynlerin kariyerlerinde ilerleyebileceğine inanıyoruz.

“Artık çalışmanın da ebeveynliğe benzediğini hissediyorum; sıfırdan başlayıp yeni şeyler öğreniyoruz, sorumlulukları paylaşıyoruz ve birbirimizi destekliyoruz.”

Jamie Ji – Kıdemli Elektrik Bakım Teknisyeni, Volvo Car Çin

Volvo Cars’a faydaları

Çeşitli ve kapsayıcı bir iş gücünün en başarılı yenilikleri gerçekleştireceğine, performansı arttıracağına ve işimizi güçlendireceğine inanıyoruz. Ücretli ebeveyn izni bunu başarmamıza yardımcı oluyor.

“Burada, çalışanlarımız için yeni bir ebeveyn izni politikasından daha fazlası yer alıyor. Bu, şirket kültürümüzün ve değerlerimizin somutlaşmış hali.”

Hanna Fager – Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı, Volvo Cars

#VolvoCars #Volvo

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

International Best Ultra Mega Premium World Global Hotel Awards Winner

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Büyük markaların büyük otelleri her yıl bir çok ödüller alıyorlar.

Bunların çoğu çok anlamlı ödüller örneğin Forbes Travel Guide, Conde Nast Traveller, TripAdvisor ödülleri çok önemli ve değerli.

Çünkü gizli müşteri deneyimi ve/veya gerçek misafir yorumları sonucunda alınmış şeffaf süreçleri olan ödüller.

Öyle bir yatırımla, o kadar çok sayıda personelle o maaşlarla başarı zaten çok kolay diyenler olabilir.

Ama maalesef öyle değil, başarı kesinlikle garanti değil, başarısız örnekler de pek çok.

Lüks marka otel de olsanız, maddi/fiziki/mimari yatırımınız ne kadar kaliteli olursa olsun otelin başarısının altında yatan ana faktör: “Otelin Yönetim Anlayışı ve Otel Çalışanlarına Verilen Değerdir.”

Diğer yandan bazı Ticari Ödül Kuruluşları da, başvuran otelleri hiç ziyaret etmeden, gönderilen fotoğraflar üzerinden ve yatırılan (binlerce pound) katılım ücretine göre, ödül dağıtıyorlar.

Mesela bir tanesinin adında “International” yazıyor ama 2020 yılında, 5. kere düzenlenen yarışmada, 25 tane ödülün 16 tanesini aynı ülkedeki, Ukrayna’daki oteller almış.

Sanki savaşı önceden tahmin edip pozitif ayrımcılık yapmış diyeceğim ama değil.

Önceki senelerde de durum pek farklı değil ödüller çoğunlukla Ukrayna ve Romanya arasında paylaşılmış çoğunlukla.

Diğer yandan istikrarlı bir şekilde sürekli ödül alan Bağımsız Marka Oteller ve Küçük Oteller var.

Yatırımın maddi/fiziki/mimari değerine ve bütçesine bakarsanız, markalı zincir büyük otellerin bütçesinin yanında devede kulak kalır.

Büyük Otelleri anladık bütçeleri var, en iyi yöneticileri getiriyorlar, çalışanlarına da en iyi şartları sağlıyorlar, başarıyı isteyip biraz da gayret ettiklerinde alıyorlar zaten.

Peki Küçük Oteller bu işi nasıl başarıyorlar?

Biraz araştırınca yine aynı ana faktörlere ulaşıyoruz: “Otelin Yönetim Anlayışı ve Personele Verilen Değer.”

Bilimsel araştırmalar da gösteriyor ki otel rezervasyonlarında misafirin karar verme kriterlerinin en başında otelin yüksek yorum puanı ve misafirperver otel personeli puanları geliyor.

Dünyanın En İyi Otelleri Listesinde Türkiye’den 2 Otel

TripAdvisor misafirlerinin yorumlarına göre Dünyanın en iyi 25 oteli açıklandı. Listeye Türkiye’den 2 otelimiz girdi. Onlarla gurur duyduk, tebrik ederiz.

Top 25 Hotels — World: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop-g1

39 Odalı Romance Istanbul Hotel listede 4. sırada,

36 Odalı Kayakapi Premium Caves listede 6 sırada. 

Devamı “Küçük Otellerin Başarı Sırrı” başlıklı yazıda.

#BaşarıSırları #FiyatFaydaDengesi #KaliteZinciri #KayakapiPremiumCaves #KüçükOteller #MutluÇalışanlar #MutluMisafirler #PersoneleVerilenDeğer #PozitifYönetimAnlayışı #RomanceIstanbulHotel #tripadvisor #YönetimAnlayışı #HotelManagement #Hotels #EmployeeRetention #Humanresources #HotelStaff #Success #Formula

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Küçük Otellerin Başarı Sırrı

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dünyanın En İyi Otelleri Listesinde Türkiye’den 2 Otel

TripAdvisor misafirlerinin yorumlarına göre Dünyanın en iyi 25 oteli açıklandı. Listeye Türkiye’den 2 otelimiz girdi. Onlarla gurur duyduk, tebrik ederiz.

Top 25 Hotels — World: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop-g1

39 Odalı Romance Istanbul Hotel listede 4. sırada,

36 Odalı Kayakapi Premium Caves listede 6 sırada.

Küçük Otellerin başarısının sırrı nedir? Nasıl oluyor da bu ödülü alıyorlar?

Parayla alınan, adı duyulmamış, otel fotoğrafları üzerinden değerlendirme yaparak, pazarlama şirketlerinden alınan Sahte Ödül‘lerden bahsetmiyorum.

Otel müşterilerinin gözünde değeri daha yüksek olan, gerçek misafir yorumlarına dayanan tarafsız yorum sitelerinden alınan ödüllerden bahsediyorum.

Başarının Formülü:

Pozitif Yönetim Anlayışı + Mutlu Çalışanlar + Kalite Zinciri + Fiyat/Fayda Dengesi = Mutlu Misafirler + Pozitif Yorumlar + Daha çok Rezervasyon + Daha Çok Gelir/Kar + Mutlu Yatırımcı + Ödüller + …

Başarı formülünün arkasında yatan faktörler:

  1. Herşeyden önce işini severek yapan, nitelikli, mutlu çalışanlardan oluşan bir ekibiniz olmalı. İş gücü devir oranınızın çok düşük olması gerekiyor. Misafir memnuniyetinde en önemli rol çalışanlara düşüyor. Zaten misafirler de öncelikle otelin genel yorum ortalamasına 2. olarak da çalışanların (Staff) yorum puanına bakıyor. Diğer kriterler nispeten göz ardı edilebiliyor.
  2. Ekibiniz sorun çözme yaklaşımına sahip olmalı. Tüm misafirler bilirler ki muhakkak ki bazı sorunlar olacaktır, onlar için önemli olan sizin sorunlar karşısındaki tavrınız ve yaklaşımınız.
  3. Tüm misafirlere ve ayrı ayrı her birine hakim olmalısınız, seyahatlerinin başlangıcından sonuna kadar, her birinin memnuniyetini sürekli takip eden bir ekip ruhu / kalite çemberi oluşturmalısınız. Misafir otelden ayrılırken memnuniyetini sorgulamak geçmiş olsun demek gibi bir şey. Misafirin tüm seyahat deneyimini sahiplenmeli ve kusursuz olmasına çalışmalısınız. Misafirin şehirde yaşayacağı tüm deneyimler misafirin psikolojisini etkileyecektir.
  4. Her misafirlere aynı kaliteli deneyimi yaşatabilmesiniz. Yorumlardaki başarınız arttıkça misafirin beklentisi de artacaktır.
  5. Elbette ki herkesin oteli çok değerli. Ama her şeyin de bir bedeli ve ikamesi var. Otelinizin Fiyat / Fayda dengesini korumalısınız ve sadece fiyatı değil tüm bileşenleri dengeli bir şekilde arttırmalısınız.
  6. Düzenli olarak ve çok sayıda yorum almalısınız. Aksi halde 1 tane kötü yorumla bile 10’larca sıra birden düşersiniz.
    a. Romance Istanbul Hotel: toplam 2818 Yorum
    b. Kayakapi Premium Caves: toplam 2017 Yorum
  7. Hiç kötü yorum almamak neredeyse imkansız. Toplama oranla çok az sayıda kötü yorum almalısınız.
    a. Romance Istanbul Hotel: toplam 2818 Yorum = Excellent 2,725 + Very Good 38 + Average 4 + Poor 0 + Terrible 1
    b. Kayakapi Premium Caves: toplam 2017 Yorum = Excellent 1,88 + Very Good 114 + Average 14 + Poor 3 + Terrible 2
  8. Aldığınız tüm yorumlara geri dönüş yapmalısınız. Özellikle de kötü yorum yazanlara mutlaka ulaşıp, onları rahatsız etmeden, eksiklerinizi detaylıca sorgulamasınız. Bu süreçte yorumunu silmeye yada değiştirmeye zorlamamalısınız. Eğer bu kötü yorum sizin için sürpriz olmuşsa misafir otelde konaklarken nasıl olmuş da gözden kaçırılmış araştırmalısınız.
  9. Aldığınız tüm yorumları değerlendirip otelinizi ve hizmetlerinizi sürekli iyileştirmelisiniz.
  10. Misafirleriniz çok iyi yorum yazmış ve Excellent puan vermişse bile satır aralarındaki dostça kritikleri ele almalısınız.
  11. Direkt Booking’e yatırım yapmalısınız. Misafir acentenin değil sizin direkt misafiriniz olmalı.
  12. Misafirlerle iletişiminiz en üst seviye olmalı. Seyahat sonrasında bile onları hatırladığınızı bilmeliler.

Sevgilerimle,
Doruk Aktoprak

#BaşarıSırları #FiyatFaydaDengesi #KaliteZinciri #KayakapiPremiumCaves #KüçükOteller #MutluÇalışanlar #MutluMisafirler #PersoneleVerilenDeğer #PozitifYönetimAnlayışı #RomanceIstanbulHotel #tripadvisor #YönetimAnlayışı #HotelManagement #Hotels #EmployeeRetention #Humanresources #HotelStaff #Success #Formula

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Otobüste Kalmak Helsinki Otogarı Teorisi

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

TURİZM SEKTÖRÜNDE SABRETMEK

Son 10 yılda “YA SABIR” diyeceğimiz, çok fazla olay oldu, yaşamadığımız terslik kalmadı.

En çok etkilenen sektör de hep Turizm sektörü ve turizm insanları oldu.

Turizm sektöründe maalesef “İNSANA DEĞER VEREN” işletme sayısının çok az olması sebebiyle, işgücü devir oranı diğer sektörlere göre çok daha yüksek.

Halbuki turizm sektöründe sabırla devam eden arkadaşlarımız için bu durum aynı zamanda hızlı bir yükselme fırsatı da yaratıyor.

Özetle sevdiğiniz işi seçtiyseniz, bir süre sıkıntılara sabretmeniz gerekiyor.

“Otobüste Kalmak” yani sabretmek seçtiğiniz yolun diğerleriyle aynı olmadığını, yolun bir yerlerinde işin sizin için daha zevkli hale geleceğini eninde sonunda size gösterecektir.

Belirli bir işte uzmanlaşmak (o işin virtüözü olmak) için, öncelikle o işi severek yapıyor olmanız ve en az 10.000 verimli saat harcamanız gerekiyor.

Günde 8 saat verimli çalışırsanız 4 yılda yaptığınız işin virtüözü haline gelebilirsiniz. 

#turizm #sabır #insanadeger #insankaynaklari #insan #humanresources #uzmanlık #kariyer

🛎️ Helsinki Otogarı Teorisi

📍İlerleme kaydetmediğinizi düşündüğünüzde ne yapmalısınız?

“Bir posta pulu ile ilgili en ilginç şey, işine bağlı kalma kararlılığıdır.” Napoleon Hill

📍Benzersiz yaratıcı tarzınızı nasıl tanımlarsınız – sizi diğerlerinden ayıran nedir?

HELSİNKİ OTOGARI TEORİSİ

📌2004 yılının Haziran ayında, Arno Rafael Minkkinen New England Fotoğraf Okulu’ndaki konuşmasında Helsinki Otogarı’ndan yola çıktığı çarpıcı bir örneğe yer verir:

Buradan kalkan tüm otobüsler kalkışta aynı yöne gider, hangi otobüse binerseniz binin, kendinizi bir süreliğine herkesle aynı yöne giderken bulursunuz.

Öndeki ya da yan taraftaki otobüste herkesin aynı yöne gittiğini fark edip bunu anlamsız bulduğunuzda, inip istasyona geri dönüp başka bir otobüse binebilir ve kendinizi ikinci denemenizde de herkesle aynı yöne giderken bulabilirsiniz.

📍Helsinki Otogarı teorisi, yolculuğunuzun ilk aşamalarının gerçekten başlamakla, alanınız için bir fikir edinmek ve bir iş portföyü geliştirmekle ilgili olduğunu etkili bir şekilde söyler.

📍Çalışarak ve neye ilgi duyduğunuzu anlamaya başlayarak, o alandaki becerilerinizi derinleştirmek için bu anlayış üzerine bir şeyler inşa etmeye başlarsınız. Zamanla, bir çalışma biçimine ve çevrenizdeki insanlardan farklı bir dizi sonuca dönüşen kendi tarzınızı yaratmaya başlarsınız.

📍Helsinki Otogarı Teorisi, genellikle gözden kaçan bazı önemli ayrıntıları da netleştirmeye ve ayırt etmeye yardımcı olur.

📌Tutarlılık Başarıya Götürür Mü?
Helsinki Otogarı Teorisinin en önemli özelliği, sizi daha fazla iş yapmaya değil, daha fazla yeni iş yapmamaya, denemelerinize uzun süreli şans vermeye teşvik etmesidir.

📍Otobüste kalarak, benzersiz, ilham verici ve harika bir şey üretene kadar kendinize yeniden çalışmak ve gözden geçirmek için zaman tanıryabilirsiniz. Sadece gemide kalarak, ustalığın kendini göstermesine izin verirsiniz.

🎯 Malcolm Gladwell’in Outliers adlı kitabında, belirli bir alanda uzman olmak için 10.000 saatlik kasıtlı uygulama gerektiğini belirtir. Bunu gerçekten yapmanın tek yolu ise otobüste kalmak.

📍Yaptıklarınızı beğenen insanlar ve yaptıklarınızdan hoşlanmayanlar her zaman olacaktır.

🛎️ Helsinki Otogarı teorisi, her seferinde pes etmeye ve başlangıca geri dönmeye bambaşka bir açıdan yaklaşır. Size devam ederseniz, ilginç ve gittiğinize memnun olacağınız bir yere varacağınızı vaat eder.

🛎️ Artık benzersiz olduğunuz, bir tarzınız olduğu ve kendinizi herkesten nasıl farklılaştırabileceğinizi bulacağınız bir yer üstelik.

🛎️ Ve bunu yapmak için sadece çok basit bir şey yapmanız gerekir: Otobüste kalmak. 🚌

#psychology #personaldevelopment #kişiselgelişim #psikoloji #tutarlılık

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

LAN NASIL?

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– PATRON: Haberlerde gördüm Mayıs ayında İstanbul’daki otellerde doluluk yüzde 98’miş… Bizde durum nedir Arkadaşlar?
– ARKADAŞLAR: Efendim Mayıs ayında otelimiz %100 dolu…
– P: Peki biz bir şey yaptık mı?
– A: Yok efendim. Kendi kendine oldu.
– P: LAN NASIL??? Harika, muhteşem bir şey!
 
– P: Peki kaça sattınız odaları? Fiyatlar nasıl?
– A: Efendim tüm oteller Mayısta ortalama %25 fiyat arttırmış.
– P: Biz de fiyatları arttırdık değil mi?
– A: Efendim odalar çoktan dolmuştu. Nerden bilelim
böyle olacağını. Artık yapacak bir şey yok…
– P: LAN NASIL? Peki Haziran Temmuz nasıl geçecek?
– A: Efendim bilmiyorum. Bakmaya vaktim olmadı. Zaten satışçıya da gerek yok demiştiniz, boş boş oturuyor demiştiniz işten çıkarmıştık ya…. Onun işini de ben yapıyorum… Ama endişelenmeyin efendim Haziran Temmuz da iyi geçecek diye umuyoruz inşallah….
– P: LAN SİZİN YAPACAĞINIZ İŞİN…
 
– P: Hemen Kariyere bir ilan verin o zaman.
– A: Efendim verdik, adaylar geldi görüştük ama çok para istiyorlar. En kötüsü 15-20 bin lira para istiyor, bu satışçılara da bir haller olmuş. İşler açıldı tabi hemen havalara girmişler.
– P: Yuhh…. Otele de ortak edelim isterse!!! Gerek yok o kadar para vermeye… Boşverin ben hallederim… Otel de doluyor zaten. Sıkıntı yok! 


#hotels #istanbul #satış #pazarlama #sıkıntıyok #LANNASIL

Takip Edin: twitterlinkedinyoutubetwitterlinkedinyoutube
Paylaşın: FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail